Opname tijdens corona

Een opname in Mater Dei


Een opname in een woonzorgcentrum is steeds een intense en emotionele dag, zowel voor de bewoner als voor zijn/haar familie. 

Vanaf de opnamedag zullen onze medewerkers echter het onderste uit de kan halen om zowel de bewoner als zijn/haar familie hier snel thuis te doen voelen. 


Een opnamedag verloopt heel gemoedelijk en start met een warm welkom aan het onthaal door onze medewerkers van de sociale dienst. Zij begeleiden u met veel plezier naar uw kamer en geven u graag een woordje uitleg bij de accommodatie. Hierna komt de verpleegkundige van de afdeling bij u langs om de dagelijkse zorgen met u te bespreken. Door de corona-maatregelen die wij nu moeten toepassen verloopt dit echter even anders, maar toch doen zij hun uiterste best om u en uw familie hier goed op te vangen. 


VOORBEREIDING


Enkele dagen voor de opname wordt de bewoner met maximum één familielid verwacht voor het kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek worden alle administratieve documenten ondertekend en worden de zorgwensen van de bewoner bevraagd. Tijdens dit gesprek dragen alle aanwezigen een chirurgisch mondmasker.

OPNAMEDAG


Omwille van de coronacrisis gelden volgende maatregelen

- De bewoner wordt op de opnamedag getest op covid-19 en op dag 5 na opname. Tot de resultaten gekend zijn, blijft de bewoner in kamerisolatie.

- Afhankelijk van het resultaat zal beslist worden dat hij/zij na 7 dagen de kamer mag verlaten.

- Op de opnamedag begeleidt één familielid de bewoner naar de kamer. U mag de kamer zelf inrichten.

- Uw familielid en uzelf dragen een chirurgisc mondmasker. 


BEZOEK NA OPNAME


Tijdens de kamerisolatie gedurende de eerste opnameweek mag één bezoeker één keer per week langskomen tussen 13.30u en 15.30u.

Na de kamerisolatie kan telkens één bezoeker per bezoekmoment komen, dit is één vaste bezoeker en één wisselende bezoeker die slechts om de 14 dagen mag wisselen. Dit is steeds in overeenstemming met de bezoekregeling die op dat moment van kracht is (zie Informatie - Bezoek tijdens corona).