Opname tijdens corona

Een opname in Mater Dei


Een opname in een woonzorgcentrum is steeds een intense en emotionele dag, zowel voor de bewoner als voor zijn/haar familie. 

Vanaf de opnamedag zullen onze medewerkers echter het onderste uit de kan halen om zowel de bewoner als zijn/haar familie hier snel thuis te doen voelen. 


Een opnamedag verloopt heel gemoedelijk en start met een warm welkom aan het onthaal door onze medewerkers van de sociale dienst. Zij begeleiden u met veel plezier naar uw kamer en geven u graag een woordje uitleg bij de accommodatie. Hierna komt de verpleegkundige van de afdeling bij u langs om de dagelijkse zorgen met u te bespreken. 

VOORBEREIDING


Enkele dagen voor de opname wordt de bewoner met maximum één familielid verwacht voor het kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek worden alle administratieve documenten ondertekend en worden de zorgwensen van de bewoner bevraagd. Tijdens dit gesprek dragen alle aanwezigen een chirurgisch mondmasker.

OPNAME


Indien uw familielid nog geen 2de covid-vaccinatie toegediend kreeg wordt hij/zij getest op covid-19 vóór de opnamedag. Afhankelijk van het resultaat zal beslist worden of uw familielid in contactisolatie moet.

Op de opnamedag begeleidt u uw familielid naar de kamer. Dit mag met 2 personen. U mag de kamer zelf inrichten. Uw familielid en uzelf dragen een chirurgisch mondmasker. 

Indien uw familielid reeds 10 dagen de  2de covid-vaccinatie gekregen heeft,  vervalt de test en de contactisolatie. 


BEZOEK NA OPNAME


Tijdens de contactisolatie mogen 2 vaste bezoekers tijdens de bezoekuren langskomen.

Na de contactisolatie of wanneer er geen contactisolatie nodig is, is er onbeperkt bezoek met maximum 2 personen toegelaten. Dit is steeds in overeenstemming met de bezoekregeling die op dat moment van kracht is (zie Informatie - Bezoek tijdens corona).